30.01.2020.
Одржан жреб за Триглав осигурање Куп Радивој Кораћ
 
Одржан жреб за Триглав осигурање Куп Радивој Кораћ 2020.


У четвртак 30. јануара 2020. у београдском хотелу „Краун Плаза“ обављен је жреб за Триглав осигурање Куп Радивој Кораћ, који ће се одржати од 13. до 16. фебруара 2020. у нишкој дворани „Чаир“.


Парове су извлачили тренери АБА лигаша учесника завршног турнира Купа Андреа Тринкијери (Партизан НИС), Драган Шакота (Црвена звезда мтс), Дејан Милојевић (Мега Бемакс), Владимир Јовановић (ФМП), градоначелник Ниша Дарко Булатовић и председник Извршног одбора Триглав осигурања Драган Марковић.


У четвртфиналу ће се састати у четвртак Црвена звезда мтс – БКК Раднички и Мега Бемакс – Слобода, а у петак ФМП – Динамик VIP Pay и Партизан НИС – Борац.


Све утакмице преносиће телевизија „Арена Спорт“.


Победник дуела Црвена звезда мтс – БКК Раднички ће у полуфиналу ићи на победника меча Мега Бемакс – Слобода, док ће бољи из меча ФМП – Динамик VIP Pay одмерити снаге са бољим из окршаја Партизан НИС – Борац. Насловни спонзор Куп такмичења је „Триглав осигурање“, а као и прошле године паралелно са сениорским биће одржан Беобаскет Мини куп Србије за пионире.


Присутне представнике клубова, тренере и кошаркаше, као и представнике медија и бројне госте, поздравио је председник КСС Предраг Даниловић.


У Беобаскет мини купу ће учествовати пионири свих екипа учесница у Триглав осигурање Купу Радивој Кораћ, само ће уместо БКК Радничког играти пионири Града Ниша. Парови и такмичарски бројеви ће бити исти као код сениорских екипа. Izvor KSS