26.12.2019.
Prekretnica sezone
 
Ako se uzme u obzir da su se okupili samo osam dana pre početka sezone skor od pet pobeda i osam poraza na polovini prvenstvene trke sigurno bi zadovoljio sve u taboru Metalca. Ukoliko žele da dođu do ovog cilja neophodan je trijumf protiv zemunske Mladosti, ekipe koja se odlično pokazala u dosadašnjem toku prvenstva. I pored dva uzastopna poraza na domaćem parketu trener Valjevaca Vladimir Đokić smatra da bi trijumf bio psihološki izuzetno značajan za nastavak sezone:


Zemunci su pokazali da su kvalitetna ekipa sa igračima koji bi u budućnosti mogli biti nosioci igre Partizana. Tu pre svega mislim na Tanaskovića koji izrasta u odličnog centra, iskustvom im pomaže Mijailović, a tu su i tri strana igrača koji imaju svoju ulogu. Mi ćemo se potruditi da damo maksimum što je obaveza prema valjevskoj publici koja nas je bodrila u teškim momentima i zaista su zaslužili da im se na prvi način odužimo u poslednjem meču u ovoj godini. Potencijalni trijumf nam daje dodatne vidike da u ovoj sezoni možemo učiniti nešto više, što bi bio podvig za ovaj mladi tim.


Za razliku od prethodna dva susreta Đokić će moći da računa na beka Luku Anđušića koji je od utorka u trenažnom procesu. Valjevski ljubitelji košarke će nakon ovog meča već 4. januara moći da uživaju u novom spektaklu kada u "Halu sportova" stiže lider čačanski Borac. Izvor KK Metalac