15.11.2019.
OKK Beograd u subotu dočekuje valjevski Metalac
 
Ekipa OKK Beograda će u subotu na svom parketu odmeriti snage sa ekipom Metalca u okviru 7.kola Košarkaške lige Srbije.


Utakmicama 7.kola nastavlja se takmičenje u okviru Košarkaške lige Srbije u sezoni 2019/20, a protivnik ekipe OKK Beograda u ovoj rundi biće ekipa valjevskog Metalca. Meč u hali Mega Factory u Beogradu igra se u subotu 16.novembra 2019.godine, sa početkom u 18:30 časova.


Košarkaši OKK Beograda su u prvih šest kola zabeležili šest poraza, pa u ovom momentu zauzimaju poslednje 14.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Vojvodine, a meč je završen rezultatom 85:78. Gosti su na startu sezone zabeležili dve pobede, uz četiri pretrpljena poraza, pa u ovom momentu zauzimaju 9.mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao domaćini ubedljivo savladali ekipu Kolubare, a meč je završen rezultatom 94:80. Svoja očekivanja pred duel sa ekipom Metalca izneo je prvotimac beogradskog tima Mladen Vujić koji je istakao da je pobeda imperativ i da veruje u prvi trijumf u sezoni:


'U subotu nam dolazi Metalac iz Valjeva koji je u prošlom kolu pobedio Kolubaru. Njihov motor ekipe je Vasić koji od početka sezone igra na visokom nivou i daje sigurnost ostalim igračima. Pored njega na spoljnim pozicijama su Tomašević i Vojinović koji mogu da preuzmu organizaciju igre. Mi nemamo prava na kiks, moramo maksimalno da uđemo u meč. Takođe, trebalo bi što pre da shvatimo da utakmica traje 40 minuta i da bilo kakav prazan hod u igri može skupo da nas košta. Verujem u prvi trijumf u sezoni i beg sa dna tabele.' Meč u Beogradu vodiće sledeća sudijska trojka – Mrdak, Arsenijević, Matić


Delegat utakmice – Janković Marko Milovanović Izvor OKK Beograd