16.08.2019.
Srbija nastavlja savršeni niz pobeda
 
Srbija je nastavila savršeni niz u pripremama za Svetsko prvenstvo. Posle Borca, Finske, dva puta Litvanije – pred četom Aleksandra Đorđevića pala je i Turska, koja na startu Akropolis kupa u Atini ni u jednom trenutku nije bila ni ravnopravan rival razigranim Orlovima. Već posle pet minuta prvog meča Akropolis kupa, Srbija je protiv Turske vodila 15:5. I nije preterano reći da je već tada najavila pobedu. Laganu i ubedljivu. Boban Marjanović, Stefan Birčević, pa onda i Nikola Jokić… Kreirali su sjajan start Srbije. Centarsku liniju ispratio je i Bogdan Bogdanović. Posebno kada je ušao u seriju polovinom drugog perioda. Vezao je dve trojke, kod treće je nagazio liniju. Svejedno. Srbija je pobegla na 15 razlike – 39:24, koliko je bilo u 17. minutu. Jesu Orlovi delovali moćno, ali bilo bi naivno očekivati da će se Turci skloniti. Niti su. Posle skoro petominutnog posta, nanizali su šest poena, bez ijednog primljenog i naterali Aleksandra Đorđevića da traži minut odmora. Iako je Turska uspela da dođe do daha, naši momci su uspeli da zadrže distancu.


Bogdanović je i posle pauze nastavio u istom ritmu, uskoro je Srbiju ponovo odveo na 16 razlike – 56:40. A nije bio koristan na polovini terena koji pripada Turcima. Već i ispod koša Srbije. Dve dobre odbrane, otvorile su put do lakih poena. Ritam koji je „nametnuo“ Bogdanović, najbolje je pratio Birčević, njegova treća trojka – iz isto toliko pokušaja – značila je plus 17 (59:42). Seriju je nastavio Gudurić… Srbija nije mogla da izgubi ovaj meč. Sledeći rival Srbije na Akropolis kupu – subota od 17 časova – biće selekcija Italije, koja, kasnije u toku večeri, igra protiv Grčke.


Srbija – Turska 87:72 (25:18, 19:18, 27:18, 16:18)


Srbija: Simonović 3, Bogdanović 17, Bjelica 5, Milosavljević 2, Raduljica 5, Birčević 13, Jokić 18, Milutinov, Micić 5, Gudurić 11, Jović 2, Marjanović 6.


Turska: Vilbekin 11, Balbaj 2, Birsen 1, Osman 12, Iljasova 13, Erden 3, Mahmutoglu 5, Arar 2, Durmaz, Ugurlu 3, Šanli 4, Korkmaz 16.  Izvor:BasketballSpere #KLSRB