10.06.2019.
Hrabrost i karkater crno-belih ostali bez nagrade
 
Hrabrost i karkater crno-belih ostali bez nagrade u prvom meču finala Superlige Srbije Uprkos čak 4 tehničke greške i 42 slobodna bacanja koje su izveli košarkaši rivala, Partizan NIS je do poslednjih trenutaka meča bio u situaciji da izbori pobedu. Ipak, ovog puta nisu uspeli i Crvena zvezda MTS je nakon pobede od 98:94 (30:22, 18:18, 25:28, 25:26) povela sa 1:0 u finalnoj seriji. 


Hrabrost i odvažnost crno-belih nisu ovog puta doneli trijumf! U prvoj utakmici finalne serije Superlige Srbije, košarkaši Partizana NIS su tokom čitavog meča bili u prilici da izbore pobedu, uprkos činjenici da je protiv njih dosuđeno čak četiri tehničke greške, odnosno da je rival izveo 42 slobodna bacanja. Na kraju, iako su na 3 i po minuta pre kraja poveli, crno-beli nisu uspeli da stignu do konačnog trijumfa.  U prvoj četvrtini, domaći tim je odmah na početku susreta pogodio nekoliko šuteva za tri poena i tako stekao prednost koja je posle 10 minuta glasila 30:22. Druga četvrtina je donela egal borbu, da bi u trećoj četvrtini crno-beli prvi put pripretili i prišli na svega jedan posed zaostatka, nakon čega je Crvena zvezda MTS ponovo došla do +8, kojih je Novica Veličković smanjio pogotkom za tri poena uz zvuk sirene i let pune flašice vode koja je u trenutku šuta upućena ka njemu iz publike. U četvrtoj četvrtini, nakon dosuđene pete lične greške Zagorcu, trener Andrea Trinkijeri je uputio komentar sudijama kako faula nije bilo, što je ispraćeno tehničkom greškom, a nakon pitanja zbog čega je dobio tehničku i isključujućom greškom. Crvvena zvezda MTS je sa linije slobodnih bacanja ponovo uvećala prednost a vođenje ekipe je preuzeo pomoćni trener Aleksandar Matović. Nakon isključenja, košarkaši Partizana su pokazali reakciju i na 3:30 pre kraja susreta stigli do vođstva. Ipak, prednost nisu uspeli da održe i pobeda je pripala domaćem timu.  Nakon utakmice tokom koje su se velikim delom sa tribina čule uvrede na račun igrača, trenera i navijača Partizana, na konferenciji za medije je govorio trener crno-belih Andrea Trinkijeri:


Ako mora da se plati kazna, hajde da je pošteno platimo. Finala moraju da odluče igrači, a ne ljudi koji treba da budu neprimetni, a misle da su zvezde. Dve tehničke u sekundi jer sam rekao da nije faul. Četiri tehnicke… Ovo je... Sramota! Pusti da igramo košarku, sport... Prva utakmica polufinale ABA lige, četiri nesportske, posle  upgrade -a, danas su dosuđene četiri tehničke, uz 42 slobodna bacanja... Mi smo se borili, čak smo poveli, pa moramo zbilja nešto fantastično da napravimo. Nije dovoljno dobro da igramo, da se vratimo, da se borimo , rekao je Trinkijeri i osvrnuo se na uvrede sa tribina. 


Celu utakmicu me vređaju. Poštujem sve, navijače, protivničke navijače, ali ovo nije poštovanje , istakao je Trinkijeri.


Crvena zvezda MTS


Čović 18, Kešelj, Davidovac 20, Nenadić, Lazić, Faje, Beron 12, Dobrić 16, Ristić 4, Simanić 14, Rivers 3, Odžo 11


Partizan NIS


N. Janković 8, Pejdž 12, Pušica , Marinković 11, Jaramaz 11, Veličković 17, Tanasković , Zagorac 3, Renfro 20, S. Janković 2, Gagić 5, Nikolić 5


Foto: Dragana Stjepanović