02.06.2019.
FMP: Počinje play off serija
 
Polufinalna serija play off-a KLS za FMP kreće utakmicom u gostima protiv ekipe Partizana. Prvi duel na program je u ponedeljak (3.maj) sa početkom u 19.00 časova hali Aleksandar Nikolić. Ulaskom u polufinale nacionalnog prvenstva mi smo ispunili i poslednji takmičarski zadatak za ovu sezonu.Utakmice koje slede doživljavamo kao nagradu za sav trud koji smo uložili tokom sezone. Sve ovo ne znači da smo završili sezonu i da nemamo motiva do samog kraja – ističe Vladimir Jovanović, trener FMP-a.


Dueli u ABA ligi u protkloj sezoni imali su dosta neizvesnosti, jer iako je Partizan trijumfovao na svom terenu, Panteri su se revanširali za taj poraz u poslednjem kolu na parketu u Železniku. Partizan je sigurno veliki favorit, što zbog prednosti domaćeg terena, što zbog kvaliteta koji imaju. Ipak, iako smo najmladji tim u ligi verujem u svoje igrače jer smo mnogo puta pokazali da možemo parirati svakoj ekipi.


O samoj utakmici  glavni strateg Pantera ističe da iako ekipa neće biti kompletna, to daje samo dodatni motiv. Moramo od starta utakmice biti skoncentrisani na ispunjenje zadataka i potrebno je da udjemo sa ogromnom enegrijom i da u svakom smislu te reči budemo tim – rekao je Vladimir Jovanović.