19.05.2019.
Na kraju još jedna pobeda FMP
 
Borac – FMP 59:73 (14:21, 19:14, 13:15, 13:23) Dvorana Borca  Gledalaca 700 Sudije: Obrknežević, Juras, Ninković


Borac: S. Gavrilović, Alikadić, Popović, R. Đoković 13,  I. Gavrilović 8, Majstorović 7, Prlja 3, Kočović 1, Miletić 9, Čarapić 4, Marinović 12. FMP: Paunović, Fin 4, Jeremić 24, Momirov 4,Pot 15,Bursać 6, Vojinović 3, Šešlija 8,  Đorđević 9.


U večerašnji duel Beograđani su ušli sa skorom 5:1, a Čačani sa 4:2. Meč je odlučivao o drugoj poziciji u grupi “A” Superlige.


Panteri su otvorili utakmicu trojkom Jeremića. Nakon promašenog šuta Majstorović je bio dominantan u skoku i postigao prve poene za domaće.Na suprotnoj strani i Pot se upisao u strelce, ali je i nastavio niz za prednost od 7:2. Radovan  Đoković  ubacio je dva penala, ali serevanširao Šešlija. Iz kontre R. Đoković je isposlovao dva poena plus treći sa linije za slobodna bacanja. Usledila je nova trojka Jeremića za tim iz Železnika. Đorđević je duplirao prednost za 7:14, a Jeremić je doneo prvu dvocifrenu prednost koju je dodatno uvećao Đorđević 7:19. Publiku na noge podigao je iskusni Marinović, prvo ubačenom trojkom, a potom asistencijom za zakucavanje Miletića.


Malina je u istom stilu nastavio drugu deonicu, a priključio mu se Majstorović, trojkom, kojom je umanjen deficit u odnosu na goste, minus tri, 19:22. Potom su zablistali Đokovići, a uzvratio je Pot. Nakon trojke Ilije Đokovića Čačani su stigli do koša manjka, a prezimenjak je pogodio novu trojku za 27:28. Usledilo je izjednačenje, ali i trojka Vojinovića, a potom još jedan prodor, koš, i faul na Radovanom Đokovićem. Prlja je doneo novo poravnanje za neivesnih poslednjih 60 sekundi prvog poluvremena. Jeremićevom dvojkom tim iz Železnika je na odmor otišao sa prednošću, 33:35. 


Najefikasniji u prvih 20 minuta bili su Radovan Đoković kod domaćih i Marko Jeremić u redovima gostujućeg sastava.


Nastavak utakmice pripao je četi Vlada Jovanovića. Peh za Borac, Đole Majstorović je nezgodno pao, pa je intervenisala lekarska ekipa, ali se sve dobro završilo. Tokom trećeg kvartala blagu prednost održavali su gosti, a potom je Majstorović poravnao rezultat, 41:41. U poslednji kvartal FMP je ušao sa četiri poena prednosti. 


Razlka se uvećala, a tračak nade dao je Marinović, međutim, uzvratio je imenjak Jeremić. Potom je Šešlija uvećao suficit, ali je u kontaktu imao problem sa sočivom pa je morao do svlačionice. Na pet minuta do kraja meča Panteri su ponovo imali dvocifrenu prednost i utisak je Borčeve lađe bile su  potopljene. Na kraju još jedna pobeda FMP – a u Superligi sa 59:73. 


Jeremić je bio najefikasniji na meču sa 24 poena, a kod Borca samo su dvojica igrača imala dvocifreni učinak. 


Za četiri dana FMP dočekuje Crvenu zvezdu, a Dunav će ugostiti Borac. Đurđe Mečanin/ Nikola Minović