05.05.2019.
Partizan NIS ubedljiv protiv Dinamika
 
Igrači Partizana potpuno ozbiljno su pristupili meču protiv Dinamika. I rezultat toga je bio očigledan – 96:58 (28:16, 22:13, 20:12, 26:17). Crno-beli su meč odigrali bez povređenog Džoka Lendejla, ali i Stefana Jankovića i Pejdža, ali se zato videlo koliko Aleks Renfro znači. Crno-beli su dominirali tokom čitave utakmice. Delovali su kompaktno i ozbiljno i tokom čitavog meča dešavanja na terenu podsećala su na igru mačke i miša.


Posebno navijače može da raduje igra mladih snaga, pre svih Trifunovića, koji je još jednom pokazao da sjajno ume da iskoristi minute koje dobije. PARTIZAN: Veličković 2, Marinković 10, Zagorac, N. Janković 16, Renfro 10  Jaramaz 4, Gagić 12, Pecarski 10, Trifunović 14, Pušica 9, Nikolić 4.


DINAMIK: Đerić 5, Ostojić 4, Rakićević 2, Šalić 10, Stepanović 6, Vasiljević 2, Beslać 10, Grbović, Glišić 9, Kutlešić 5, Veličković, Slijepčević 6.


Aleksa Stepanović:Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Mislim da smo mi premekano ušli u meč, dopustili smo previše ofanzivnih skokova, nismo bili čvrsti u odbrani, zagrađivanju koša i jednostavno to se osetilo. Nismo imali koncentraciju i to je to Miro Alilović: Mi smo očekivali da će Partizan da se probudi posle prošle utakmice, da će početi čvrsto i agresivno. Međutim mi smo na svim tim stvarima gubili igru u svakom kontaktu. I u odbrani i u  napadu. Partizan nas je nadskakao u ofanzivnom skoku, dalje, dali su 52 poena iz reketa naspram naših 18, gde se vidi ta čvrstina. Takođe, mi smo šutnuli smo šest slobodnih bacanja. Na nama je samo da dignemo glavu i da se pripremimo za napredne utakmice Vasilije Pušica: MIslim da smo odigrali veoma kvalitetno od početka do samog  kraja. Ušli smo u utakmicu sa dobrim pristupom, mnogo  ozbiljnije nego što je to bilo pre tri dana protiv Tamiša. Celu  utakmicu smo kontrolisali rezultatski i na kraju su svi idobili  šansu da igraju i pokažu šta znaju Andrea Trinkijeri: Videli smo dva lica našeg tima. Tamiš i večeras. Pristup, koncentracija, odbrana..nrms tu više šta da se kaže. Kada imaš  pristup, kad imaš odbranu, kad imaš koncentraciju, onda mladi igrači mogu da igraju, i dobro da igraju