14.03.2019.
„Vojvođanski klasik“ na Spensu
 
Košarkaši Vojvodine u petak od 20 časova u maloj sali Spensa, u poslednjem kolu Košarkaške lige Srbije, dočekuju Spartak u „vojvođanskom klasiku“. Ovaj meč je specifičan: Subotičani su, uz Beovuk, ispali iz lige, a Novosađani su ranije obezbedili opstanak, dok ih današnja pobeda teoretski ostavlja u trci za osmo mesto koje vodi u Superligu. Istini za volju, takva teorija je teško ostvariva, ali daje motiv crveno – belima u današjnem meču, jer i bolje ekipe od Spartaka ovde ostavljaju bodove.


-Želimo da pobedom završimo sezonu i dođemo do 11. trijumfa – rekao je pomoćni trener Vojvodine Slobodan Agoč na konferenciji za medije. - Teorija pokazuje da će verovatno osmoplasirani tim Superlige imati upravo 11 pobeda, a mi do njega možemo da dođemo samo ako se svi ostali rezultati poklope, što je teško ostvarivo. No, dok god postoji mogućnost, momci će se boriti. Oni žele da časno završe sezonu i pozivam publiku da ih u tome podrži, apsolutno su to zaslužili.


Sličan pogled na današnju utakmicu ima i košarkaš Vojvodine Dušan Majstorović. - Imamo želju da u velikom stilu završimo ovu tešku sezonu, a to znači maksimalnim zalaganjem, dobrom igrom i pobedom. Ekipa Spartaka je pred kraj trke za bodove podigla formu i vezala nekoliko pobeda, što znači da sigurno nisu lak plen. Mi ćemo probati da iskoristimo kvalitet i dođemo do bodova – rekao je Majstorović.