02.03.2019.
Popraviti pristup
 
I pored činjenice da u poslednja tri kola imaju izuzetno male šanse za plasman u Superligu košarkaši Metalca će pokušati da ostave što bolji utisak. Porazi od OKK Beograda i Dinamika udaljili su ih od elite, ali posebno boli odnos pojedinaca prema dresu Metalca u poslednjem porazu. Upravo jedna od poruka iz valjevskog tabora je da je neophodno popraviti pristup, bez obzira na stanje na tabeli nakon poslednjeg kola.


Prvi od tri poslednja zadatka je možda i najteže gostovanje u Košarkaškoj ligi Srbije, a u ogromnu  motivisanost pulena Olivera Popovića u "Pendiku"veruje i trener Mihailo Poček:


- Na ovom susretu neophodno je oporaviti se od bolnog poraza koji je svima u klubu teško pao. Imali smo tokom sedmice problema sa povredama, međutim pokušaćemo da pružimo što bolji otpor Novom Pazaru. Uverili smo se u njihov kvalitet u prvom delu sezone kada su nas savladali u Valjevu, bore se za ABA 2 ligu i sigurno će nakon zemusnke Mladosti pokušati da se novim trijumfom približe zacrtanom cilju. Mi smo ostali bez Đukana Đukanovića, koji će karijeru nastaviti u španskom drugoligašu Ljeidi, što sam mu u više navrata i predlagao u prethodnom periodu, jer mislim da je spreman za korak dalje u karijeri,  rekao je Poček.