25.01.2019.
Želimo da ostanemo na vrhu tabele
 
Radovan Đoković: Favoriti smo, samo to treba da dokažemo na terenu. U 18. kolu KLS lige košarkaši Borca će u dvorani kraj Morave ugostiti Mladost iz Zemuna (subota, 19 časova). Biće ovo prvi u nizu napornih mečeva za čačanski tim. Naime, u vrlo kratkom periodu igrači iz grada na Moravi moraće da odigraju čak četiri duela. Naravno, Borac je favorit u svakom okršaju koji igra na svom parketu, tako da sem pobede protiv Mladosti ništa drugo ne treba uzimati u razmatranje. Član stručnog štaba Borca Vladimir Zlatanović smatra da je Mladost kvalitetan protivnik. ,,Dobro je poznato da je ekipa Mladosti sastavljena od mladih i perspektivnih igrača. Od kada je u njihov sastav došao i iskusni Uroš Duvnjak dobili su još jednu opciju u napadu. Uzimajući u obzir da smo na gostovanju lako pobedili Zemunce, javnost očekuje da tako bude i u Čačku. Međutim, u poslednja dva meseca imamo zaista gust raspored, tako da nam nije ni malo lako“.Zlatanović upozorava.,,Moramo biti veoma obazrivi u ovoj utakmici. Treba odigrati što mirnije, i naći potrebnu motivaciju. Dueli u KLS su bitni jer želimo da ostanemo na vrhu tabele“, dodao je Vladimir Zlatanović. Radovan Đoković, najefikasniji igrač Borca u KLS ligi podseća da je Mladost prošle sezone iznenadila u Čačku.


,,U goste nam dolazi Mladost, ekipa koja je kombinovana od mladih i talentovanih košarkaša. Takođe, u svom sastavu ima i par iskusnih pojedinaca. To je tim koji se nalazi u dobrom ritmu, jer je vezao dve pobede na domaćem terenu. Moramo biti pažljivi, ne smemo dopustiti opuštanje. Njima je prošle godine pošlo za rukom da uzmu dva boda u Čačku“, kazao je Đoković, pa nastavio. 


,,Nije najbolji trenutak za nas. Roster nam je skraćen zbog neigranja kapitena Marinovića. Takođe, postoje neke manje povrede, koje rešavamo u hodu. Raspored nije lak, ali kod kuće ne smemo da grešimo u domaćem prvenstvu. Favoriti smo, i potrudićemo se da na terenu to i dokažemo“.


Uz pomoć vatrene čačanske publike sve ide mnogo lakše.


,,Od nove godine je primetno da se publika u većem broju vraća u halu. To je nešto što nam svakako prija, i što je na pojedinim utakmicama davalo vetar u leđa kada nije išlo. Svakako da nam znači podrška Čačana, koje bih pozvao da nam i ovom prilikom pomognu da upišemo nova dva boda“, zaključio je Radovan Đoković.