19.10.2018.
Sa Mikulićem na Zlatibor
 
Pojačani povratnikom Josipom Mikulićem Valjevci u okviru trećeg kola Košarkaške lige Srbije gostuju Zlatiboru. Puleni Vanje Guše u prva dva kola imaju polovičan učinak, a nakon startnog trijumfa nad zemunskom Mladošću poraženi su u Čačku.

Sa druge strane nakon dva poraza Valjevci će pokušati da se suprostave ekipi koja ih je prošle sezone savladala tri puta, ali i znatno promenila sastav od tada. Pohvalno o narednom rivalu govorio je Jovan Stamenić, uzdanica valjevskog tima:
"Zlatibor je odlična ekipa, koja i ove godine ima velike ambicije u našem prvenstvu. Što se tiče nas nakon ukupno tri neuspeha u prvenstvu i kupu pokušaćemo da popravimo utisak. Videćemo da li će to biti dovoljno, a u odnosu na prva dva meča moramo biti agresivniji u odbrani i otkloniti pad u trećoj četvrtini koji nas je skupo koštao."

I pored činjenice da ni tokom sedmice nisu izostali pehovi Nenad Nerandžić bi i pored povrede zgloba trebalo da bude u sastavu, rekao je između ostalog trener Mihailo Poček dodavši:
"Zbog problema u reketu za nas je sigurno sjajna vest povratak Mikulića. Međutim, pitanje je koliko je on spreman, mada će nam sigurno pomoći u kratkoj rotaciji. Nema sumnje da nas očekuje težak meč, ulogu favorite prepuštamo Zlatiborcima koji su u susretu u Čačku, protiv jedne od najboljih ekipa u ligi pokazali kvalitet. Moramo biti borbeni dati svoj maksimum kako bi se na pravi način predstaviti u ovom susretu."