19.10.2018.
Nedović: "Tražimo prednost pod košem"
 
U novu sezonu Košarkaške lige Srbije Zlatibor je ušao sa polovičnim učinkom.

Ekipa iz Čajetine je savladala Mladost iz Zemuna a zatim je poražena u dvorani na obali zapadne Morave od ekipe Borca. Izabranici Vanje Guše pružili su dobru igru u Čačku i jako malo je nedostajalo da se zabeleži pobeda na ovom teškom gostovanju. Da je bilo više smirenosti u samoj završnici,i pored serija kojima su domaćini pravili razliku. Zlatibor je mogao do pobede u gradu košarke.

Sutra na srpsku planinsku lepoticu stiže još jedan velikan srpske košarke, ekipa Metalca iz Valjeva.Valjevci još nemaju pobedu u novoj sezoni ali to nikoga ne zavarava.
"Dolazi nam ekipa sa dugogodišnjom košarkaškom tradicijom. Dosta su promenili sastav u odnosu na prošlu sezonu,ali i mi smo. Oni su u svakoj situaciji veliko košarkaško ime. Mislim da igraju sa još više želje i energije,nego u prošlom prvenstvu.I sa Tamišom i sa Slobodom igrali su tri četvrtine potpuni egal. Imamo prednost pod  košem i to treba da iskoristimo. U prošloj sezoni imali smo maksimalan skor sa njima i pobedili ih oba puta u prvenstvu i u finalu kupa Srbije. To ništa ne znači ali sem pobede ništa drugo ne očekujemo i to nam je jedina opcija" - ističe Strajin Nedović, prvi pomoćnik Vanje Guše.