12.10.2018.
Vršac gostuje Vojvodini
 
Svi okršaji Vršca i Vojvodine, gde god da se sastanu i u kojem god takmičenju da odmeravaju snage, imaju epitet vojvođanskog derbija. Izabranici trenera Branka Maksimovića, nadahnuti trijumfom u ABA 2 ligi protiv Dinamika, žele da pobedničkim putem krenu i u domaćem šampionatu.

"Kada ekipa izađe na teren, po mom shvatanju košarke i sporta uopšte, podrazumeva se da daje sve od sebe, da trči skače, jednostavno da pruža maksimum fizičkih mogućnosti. E sada, potrebno je i da ima pameti, da donosi prave košarkaške odluke u napadu i odbrani. Sve to će nam sigurno trebati na utakmici protiv Vojvodine, koja je potpuno atipična ekipa i da bi je savladali moramo u potpunosti kontrolisati utakmicu. Ne smemo da uđemo u jurnjavu sa njima i da napade završavamo za pet sekundi. Takav profil rivala još nismo imali do sada, na nama je da se oporavimo od umora posle sjajne pobede u ABA 2 ligi i da se što pre spustimo na zemlju. Činjenica je da smo kvalitetniji, ali na prethodnim utakmicama pokazali smo svoje slabosti i maksimalno oprezno i odgovorno moramo da uđemo u meč. Trebaće nam fokus svih 40 minuta" - upozorava šef struke Vrščana.

U timu Vršca Novosađane najbolje poznaje doskorašnji član Vojvodine Nikola Silađi.
"Poznato je svima da je Vojvodina specifična ekipa čija se strategija zasniva na brzoj tranziciji i velikom broju šuteva iz daljine. Igraju na veliki broj napada, svi igrači, bez obzira na kojoj poziciji igraju, bez obzira da li je rezonski ili nije, šutiraju za tri poena. Ne smemo da se opuštamo. Moramo imati potpuno isti pristup i angažman kakav smo imali u pobedi protiv Dinamika. Moramo se držati naših principa i po svaku cenu izbeći zamku padanja u njihov ritam" - zaključio je centar Vrščana.