11.10.2018.
Metalac sa kapitenom ka prvencu
 
Iako u ne baš sjajnom raspoloženju Valjevci će prvi meč na svom parketu odigrati u petak protiv užičke Slobode. Odlazak Đorđa Kaplanovića u bukureštanski Dinamo i poraz od ekipe Mladosti iz Smederevske Palanke u okviru Kupa Košarkaškog saeza Srbije mora se brzo biti arhivirani, ako žele zlata vredan trijumf u meču u kojem će biti jači za oporavljenog kapitena Đukana Đukanovića.

Sa druge strane Užičani su poraženi u prvom kolu od čačanskog Borca, a i pre početka sezone najavljivali visoke ambicije u povratničkoj sezoni u elitnom rangu pa će im ovo biti prilika za popravni. Narednog protivnika poštuje i upravo najkorisniji igrač prošlogodišnjeg srpskog prvenstva:
"Reč je o jednoj jako dobroj ekipi koju sa klupe predvodi odličan trener Lučić. Iako smo hendikepirani na poziciji centra, koji je bio među najboljim igračima u ligi, moramo biti maksimalno angažovani u obe faze kako bismo trijumfovali. Pozvao bih valjevsku publiku da nam pomogne u ovom momentu, jer će podrška biti od neprocenjive važnosti."

Sa kapitenom se slaže i trener Mihailo Poček koji se ne obazire previše na startni neuspeh Užičana:
"Iluzorno je više pričati o pehovima koji su nas zadesili, ali navikli smo se poslednjih sezona. Koliko nam je nedostajao Kaplanović pokazao je susret u Smederevskoj Palanci, a probleme sa virusom pred ovaj meč ima i Nerandžić. Šta je tu je, pokušaćemo da damo maksimum za prvi ovosezonski trijumf. Neće biti lako i mislim da je Sloboda favorit na ovom susretu, ali moramo im se hrabro suprostaviti" - rekao je trener Valjevaca.