11.10.2018.
Zlatibor siguran na startu prvenstva
 
U premijernom meču nove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije košarkaši Zlatibora slavili su na svom parketu protiv zemunske Mladosti sa 79-68.

Prve poene oba tima postigla su na isteku drugog minuta igre. Marojević je bio dominantan u igri pod košem, postigavši šest poena u kratkom vremenskom periodu. NJegovim koševima, kao i trojkama Rondovića i Riznića Zlatibor je poveo sa 12-5. Domaći tim je u ovom periodu ubacio četiri trojke (po dve Riznić i Rondović), a najefikasniji igrač četvrtine bio je Riznić (osam poena, tri skoka).

Prvo dvocifreno vođstvo Zlatibor je stekao već početkom drugog perioda (26-16). Pad tempa i mali broj poena u prvih pet minuta u ovoj četvrtini više je koristio gostima, koji su uspeli da se rezultatski približe (32-27), ali je ponovo do izražaja došla sigurna igra Marojevića pod košem. Živost u igru domaćih uneo je i mladi Gašić, koji je postigao četiri poena, a ostvario je i po jednu asistenciju i blokadu. Pet uzastopnih poena Bjelice vratilo je domaćima plus 10 (41-31).

Polovinom trećeg perioda Zlatibor je došao do maksimalnih 21-og poena viška (60-39), najviše zahvaljujući tri ubačene trojke Rondovića, koji je na ovom meču bio veoma raspoložen u šutu iz daljine. Iako je Mladost uspela da prepolovi ovaj zaostatak, Zlatibor je igrao sigurno i nije dozvolio gostima da naprave ozbiljniji preokret.

U poslednjih deset minuta ušlo se sa vođstvom Zlatibora 66-49, tako da je domaći tim priveo meč kraju bez većih problema.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Nikola Rondović sa 15 poena, Radomir Marojević je uz 4 poena imao šest uhvaćenih lopti, a Krsto Bjelica ubacio je 13 poena. Kod gostiju je prednjačio Erik Dejvis DŽunior sa 22 poena, dok je Bogdan Mikavica ubacio 12.

Petar Vorkapić (KK Zlatibor):
"Čestitam svom timu na zasluženoj pobedi. Dosta smo se uželeli utakmica, otvorili smo sezonu pobedom i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu."

Vanja Guša, trener KK Zlatibor:
"Dobro smo otvorili sezonu, a poželeo bih sreću talentovanoj ekipi Mladosti. Imali smo dobre serije na utakmici, bilo je i malo treme, mnogi igrači su prvi put igrali pred zlatiborskom publikom. Kontrolisali smo meč i zasluženo slavili."

Tadija Tadić (KK Mladost Admiral):
"Znali smo da je ovo tim kojem je prošle godine izmakla ABA 2 liga, došli smo da pokušamo da ih dobijemo sa mladošću i energijom, ali smo im dopustili mnogo skokova u napadu i otvorenih šuteva za tri poena."

Marko Barać, trener KK Mladost Admiral:
"Iskoristili su sve ono što su njihove prednosti. Došlo je do izražaja naše neiskustvo, a najočiglednija je bila razlika u skoku. Naš koncept je da budemo razvojni tim za stvaranje igrača, više od polovine naših igrača je večeras prvi put igralo seniorsku košarku, tako da moraju naučiti da se reše straha i da se borbenošću nadmeću ravnopravno sa protivnicima."