05.10.2018.
Poček: Hrabro na Pančevce
 
Iako verovatno oslabljeni neigranjem kapitena Đukana Đukanovića košarkaši valjevskog Metalca sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije startuju protiv Tamiša u Pančevu. Nadaju se da bi povratak Nerandžića i Kaplanovića uz novajliju Amerikanca Dojla i bekovski tandem koji je bio oslonac ekipe i ove godine mogli do Superlige Srbije. Već na startu čeka ih stari rival pojačan upravo bivšim igračem Metalca Bojanom Krstovićem.

Trener Valjevaca Mihailo Poček treću godinu zaredom će sa klupe predvoditi valjevski tim, koji i pored činjenice da je prošao veći deo priprema neće pojačati Rus Slutski koji je napustio Valjevo:
"Iako smo nešto kasnije počeli pripreme za novu sezonu i nismo imali zatvoren roster u kontrolnim susretima pripremni period je nešto što je iza nas. Sve se briše, kontrolne utakmice su jedno, a prvenstvene nešto sasvim drugo. Prve utakmice u ligi su uvek nezgodne za sve ekipe, ja se nadam da će Đukanović moći da nam bar malo pomogne, a pored njega probleme sa temperaturom imao je i Dojl. Ukoliko budemo bez plejmejkera to će sigurno biti veliki hendikep. Naravno da je Tamiš kao domaćin i ekipa koja se dugo godina unazad nalazi u vrhu KLS-a favorit na tom meču. I pored svega nadam se da se možemo predstaviti u što boljem svetlu i na pravi način suprostaviti Pančevcima" - završio je Poček.