KLS

Format

U prvom delu sezone igra 14 timova. Liga se igra po dvostrukom bod sistemu. U međusobnim susretima svaki klub je jedan put domaćin i jedan put gost. Na kraju sezone KLS napuštaju dva najslabije plasirana kluba (13 i 14) na kraju prvog dela takmičenja. U zavisnosti od broja naših klubova u ABA ligi za sezonu 2017/2018, može doći do smanjena ili povećanja broja klubova koji napuštaju KLS.

Nakon 26 odigranih kola, četiri prvoplasirane ekipe se kvalifikuju u Super ligu Srbije, zajedno sa četiri ekipe koje su igrale ABA ligu.

Super liga se takođe igra po dvostrukom bod sistemu. U međusobnim susretima svaki klub je jedan put domaćin i jedan put gost. Nakon četrnaest odigranih kola četiri prvoplasirane ekipe iz Super lige učestvuju u završnom takmičenju - PLEJOFU.

Plejof za prvaka Srbije odvija se na sledeći način:
Prvo kolo (polufinale) se igra u dve dobijene utakmice. Prva utakmica se igra kod bolje plasirane ekipe, druga kod lošije plasirane ekipe i eventualno treća kod bolje plasirane ekipe (1-1-1). Klubovi uvek zadržavaju mesto ostvareno plasmanom u Super ligi. Parovi su: A1-A4 i A2-A3.
Drugo kolo (finale i eventualna utakmica za treće mesto) se igra u tri dobijene utakmice. Prva utakmica se igra kod bolje plasirane ekipe, druga kod lošije plasirane i tako naizmenično do dobijanja pobednika u finalnoj seriji (1-1-1-1-1).
Za utakmice Plejofa prednost domaćeg terena ostvaruju ekipe koje su imale bolji plasman u Super ligi.

Tabela

#  Klub P / I B
1. Crvena zvezda mts2 / 04
2. FMP2 / 04
3. Borac1 / 13
4. Dynamic1 / 13
5. Partizan NIS1 / 13
6. Mega Leks1 / 13
7. Vršac0 / 22
8. Spartak0 / 22

Twitter